Brezplačna dostava za vsa naročila nad 45€
Košarica 0 izdelkov

Potrebujete pomoč?

info@123kartuse.si

 

Ali pa samo v 3 ENOSTAVNIH korakih poiščete združljive kartuše, tonerje ali papir za tiskalnik:

Brezplačna dostava za vsa naročila ne glede na količino po celotni Sloveniji!

Kartuše ali tonerji? Rešimo dilemo in prihranimo.

Niste prepričani ali so kartuše ali tonerji prava izbira za vas? Za rešitev te dileme, je bistveno poznati značilnosti vašega tiskalnika oziroma vedeti, kako izbrati le tega, če ga še nimate.


Na kratko ponovimo. Največja razlika med brizgalnimi in laserskimi tiskalniki, je v tem, da brizgalni tiskalnik uporablja črnilo - kartušo in je zato bolj primeren za tiskanje manjših količin besedila in je tradicionalna izbira za domače uporabnike, medtem ko laserski tiskalnik uporablja toner in je optimiziran za velike količine tiskanja. V večini primerov se uporablja v profesionalne namene, vendar ne izključno.

Zraven tega, so brizgalni tiskalniki običajno cenejši, manjši in bolj vsestranski, tako da lahko natisnete besedilne dokumente in visoko kakovostne slike, zlasti fotografije. Vendar bodite posebej previdni pri poceni brizgalnih tiskalnikih. Čeprav se zdi, da je investicija na začetku cenejša, vas bo na koncu to stalo pravo malo premoženje. Prav tako ne pozabite, da se lahko pri ne pogosti uporabi brizgalnega tiskalnika, črnilo posuši. Če temu ni tako in pogosto tiskate manjše količine dokumentov in barvnih slik, potem je brizgalni tiskalnik pravi za vas.

Po drugi strani, je tudi laserski tiskalnik na začetku dražji, prav tako so dražji tudi tonerji, vendar pa boste lahko na koncu to pokompenzirali s količino in ceno tiska na stran in visoko hitrostjo tiskanja.

Če vam je všeč fotografija oziroma se z njo poklicno ukvarjate, so rešitev profesionalni foto brizgalni tiskalniki. Ti so posebno dizajnirani tako, da zajamejo živost fotografij in uporabljajo pigmentno črnilo, ki je bolj odporno na bledenje ter omogoča tiskanje na različne vrste in velikosti papirja.

Razjasnimo končno kaj je črnilo in kaj toner?

Kako tiskalnik sploh ustvarja tisk? Torej, brizgalni tiskalniki brizgajo črnilo skozi mikroskopske šobe na papir, kot bi na primer pisali s kemičnim svinčnikom. Črnilo je sestavljeno iz 99% destilirane in po možnosti deionizirane vode, kateri so dodani barvni pigmenti, da se doseže želena barva.

Po drugi strani pa je laserski tiskalnik v bistvu tiskalnik na osnovi tonerja, ki uporablja laserski žarek za ustvarjanje slike na bobnu, nato pa statično privlači prah na papir, da pre preslika sliko. Tonerji so sestavljeni iz suhega premoga in večih polimerov, ki se izločajo in se pri veliki temperaturi lepijo na papir. Zraven te razlike, obstaja še razlika v hitrosti in kvaliteti izpisa. Ko govorimo o hitrosti natisa, je seveda veliko hitrejši toner, kot črnilo. Pri tiskanju dokumentov ni bistvenih razlik, če pogosto tiskate grafike, slike in fotografije pa toner pokaže svoje prednosti pri prehodu barv, ki je v tem primeru precej boljši.

Torej brizgalni tiskalnik uporablja črnilo, medtem ko laser uporablja prah. Potrebno je poudariti, da brizgalni tiskalniki ne puščajo vedno madežev, kot se govori, še zlasti ne puščajo tisti, ki uporabljajo pigmentno črnilo. Res je, da je potrebno več časa, da se črnilo posuši. Nedvomno je odvisno tudi od papirja na katerega tiskate, saj nekatere vrste papirja preprosto slabo absorbirajo črnilo.

Kakovost tiskanja

Sama kvaliteta se meri z rezultatom, ki ga dobite, če je to tisto kar želite. Poudarili smo že, da če tiskate fotografije, izberite profesionalni fotografski brizgalni tiskalnik. V primeru, da potrebujete zanesljiv tiskalnik, pa vsekakor izberite laserskega. Običajna praksa je, da so brizgalni tiskalniki boljši za barvno tiskanje, medtem ko so laserski tiskalniki boljši za črno-bel tisk. Z napredkom tehnologije, so tudi laserski tiskalniki začeli proizvajati impresivne barvne odtise, zato, če želite tiskati fotografije srednje kakovosti, lahko uživate v prednostih laserskih tiskalnikov, njihovi vzdržljivosti, zanesljivosti in tudi ekonomskim prednostim.

Poskusimo povzeti, na kaj morate biti pozorni pri nakupu:

  • Enobarvni laserski tiskalniki so odlični za besedilne dokumente
  • Barvni tiskalniki so odlični za besedilo, dokumente in lahko natisnejo fotografije srednje kvalitete (npr. družinske fotografije za osebno rabo)
  • Tiskalniki za tiskanje fotografij s črnilom so odlični za kakovostne fotografije s širokim razponom barv in globine odtenka. Najboljši so pri tiskanju celotne fotogalerije.

Hitrost tiskanja

Laserski tiskalniki so narejeni tako, da izpolnjujejo poslovne zahteve, z večjo hitrostjo tiskanja od 15 do 100 strani na minuto, medtem ko brizgalni tiskalniki natisnejo približno 16 strani na minuto. Glede na to, da so laserski tiskalniki hitrejši, lahko natisnejo več dokumentov in imajo na koncu višji mesečni obseg tiskanja.

Cena

Začetna cena laserskega tiskalnika je precej višja, kar je njegova največja slabost. Brizgalni tiskalniki so danes cenejši in jih lahko kupite za manj kot 50 evrov.

Tako kot se v ceni razlikujejo brizgalni in laserski tiskalniki, se razlikujejo tudi cene kartuš in tonerjev. Tonerji za laserske tiskalnike lahko izpišejo veliko več strani kot kartuša s črnilom.

Na tržišču, danes obstaja veliko blagovnih znamk. Nekatere so svetovno znane in imajo precej velik promet. Izjemno pomembno je, da poleg stroškov samega tiskalnika, upoštevate tudi stroške tonerjev in kartuš, da se vam bo nakup dolgoročno izplačal.

Verjetno ste že kdaj v življenju uporabili HP-jeve kartuše. Canonova tehnologija ima brezkompromisne rezultate. Samsung poudarja, da bistveno zmanjša stroške produktivnosti, medtem ko je Epson priljubljena izbira za pisarne in podjetja. Vsi imajo podoben izdelek, ki je pridobil najbolj cenjene lastnosti z napredkom tehnologije. Zaradi velike konkurence imajo stranke možnost izbrati izdelek, ki se jim bo dolgoročno izplačal.

Kompatibilne kartuše

Znesek denarja, ki ga porabite za nakup kartuše s črnilom, vas lahko zlahka stane več kot pa sam tiskalnik. Še zlasti, če ste se odločili za nakup tiskalnika, ki spada v kategorijo tiskalnikov, ki spada v najnižjo cenovno kategorijo. V tem primeru je edina rešitev za vašo denarnico nakup kompatibilnih kartuš.

Nadomestne kartuše so veliko cenejše kot originalne - včasih tudi do 75% cenejše. Preden se odločite za nakup tiskalnika preverite, če obstajajo kompatibilne kartuše za ta model tiskalnika.

Z napredovanjem tehnologije in vedno večjimi zahtevami tržišča, kakovost kompatibilnih kartuš ne odstopa od originalnih, zato ni strahu glede kvalitete tiskanja. Torej, če nadomestne kartuše ponujajo enako kakovost za veliko manj denarja, zakaj se originalne kartuše še vedno prodajajo? Odgovor bi vas lahko presenetil. Še vedno velja splošno sprejeto prepričanje, da lahko kompatibilne kartuše poškodujejo tiskalnik, ki ga uporabljamo. Zaradi napredovanja tehnologije, so v resnici možnosti za to izjemno majhne.

Nadomestni tonerji

Razlika med originalnim in kompatibilnim tonerjem je ta, da originalni toner proizvaja isto podjetje kot tiskalnik, medtem ko kompatibilni toner proizvede neko drugo podjetje. Nadomestni tonerji so enako funkcionalni in zanesljivi kot originalni tonerji, nekatera podjetja proizvajajo celo bolj kvalitetne kompatibilne tonerje od originalnih.

Kompatibilni tonerji in kartuše niso samo cenovno dostopnejši od originalov ampak z njihovo uporabo prispevamo tudi k ohranjanju okolja.

Ker niso vsi kompatibilni tonerji in kartuše priporočljivi, tiste z najslabšo kakovostjo pa lahko tudi poškodujejo vaš tiskalnik, je priporočljivo kupiti kompatibilni toner oziroma kartuše preverjene kakovosti.

Adler® kompatibilne kartuše in tonerji so prepoznavni v Sloveniji ter v sosednjih državah, kot kakovostna in dostopna alternativa. Večletni razvoj in prisotnost na trgu sta doprinesli k prepoznavnosti in zaupanju med kupci.

Adler® izdelki imajo certifikate, ki dokazujejo enakovrednost originalnim izdelkom, kar zagotavlja zanesljivost in dolgo življenjsko dobo tiskalnika.

Torej, ne glede na to ali uporabljate originalne ali Adler® kompatibilne tonerje oziroma kartuše, poskrbite, da kupujete pri certificiranih prodajalcih, ki imajo vse potrebne certifikate.

Upamo, da smo vam pomagali odgovoriti na vsa vprašanja in vam olajšali izbor.

Dodaj odgovor


© 123kartuse.si. Vse pravice pridržane. Vse znamke, nazivi proizvodov in OEM številke so oznake in last pripadajočih podjetij in se uporabljajo zgolj kot referenca.

kartice
Avtorji