Brezplačna dostava za vsa naročila nad 45€
Košarica 0 izdelkov

Potrebujete pomoč?

info@123kartuse.si

 

Ali pa samo v 3 ENOSTAVNIH korakih poiščete združljive kartuše, tonerje ali papir za tiskalnik:

Brezplačna dostava za vsa naročila ne glede na količino po celotni Sloveniji!

TOP 10 LASERSKIH TISKALNIKOV

Neprekosljiva hitrost v primerjavi z drugimi vrstami tiskalnikov in vrhunska kakovost tiskanja, so zagotovo največji adut laserskih tiskalnikov. V prejšnjih prispevkih smo vam že pomagali, pri izbiri pravega tiskalnika za vas. Ampak vseeno na kratko ponovimo. Če tiskate veliko strani z besedilom in želite zraven hitrosti ter kakovosti tudi prihraniti pri nakupu in vzdrževanju, potem je laserski tiskalnik zagotovo pravilna izbira, saj nudi najboljše razmerje med ceno in kakovostjo.

Laserski tiskalniki so pridobili veliko popularnost zaradi visoke kakovosti izpisa in relativno nizkih stroškov vzdrževanja. Brez pretiravanja lahko rečemo, da so s svojim pojavom in kakovostjo, prinesli revolucijo v tiskarski industriji in preoblikovali pisarne po vsem svetu.

Pred tremi desetletji, ko so tiskalniki začeli vstopati v naše domove, so bili manjši brizgalni tiskalniki boljša izbira. Velike laserske tiskalnike so sprva uporabljali v večjih podjetjih, v poslovne namene. V zadnjih nekaj letih pa se je njihova velikost dramatično zmanjšala, prav tako pa so postali cenovno veliko dostopnejši. Prav zaradi tega, se počasi selijo tudi v naše domove.

Zraven enobarvnih, je danes na voljo tudi velik izbor barvnih laserskih tiskalnikov. Res je, da ti niso primerni za tiskanje vrhunskih fotografij, za katere pa se, tako ali tako na splošno uporabljajo profesionalni tiskalniki fotografij.

Večina sodobnih tiskalnikov, vključno z laserskimi tiskalniki ima danes več funkcij. Tako lahko z isto napravo skenirate dokumente in fotografije, jih izmenjujete s prijatelji in poslovnimi partnerji v digitalni obliki ter jih po potrebi natisnete ali kopirate. Trg ponuja tudi laserske tiskalnike, ki omogočajo brezžično povezavo s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom.

V primerjavi s konkurenco, laserski tiskalniki ponavadi ponujajo boljšo kakovost besedila, so primernejši za večji obseg dela, imajo večje predale za papir, manjše stroške vzdrževanja in večjo hitrost tiskanja. Da bi vam pomagali pri izbiri najboljšega laserskega tiskalnika, bomo v spodnjem besedilu, poskušali predstaviti osnovne modele laserskih tiskalnikov in njihove značilnosti.

Črno-beli ali barvni laserski tiskalnik - katerega izbrati?

Ko se odločate med nakupom črno-belega oziroma barvnega laserskega tiskalnika, mora biti prvi in najpomembnejši kriterij vaše potrebe. Če tiskate velike količine “črno-belega” teksta, ni potrebe, da se izpostavljate stroškom nakupa barvnega laserskega tiskalnika, ki je na splošno dražji od črno-belega laserskega tiskalnika. To dilemo bomo skušali rešiti z analizo dveh parametrov, porabe tonerja in hitrosti tiskanja.

Toner. Enobarvni laserski tiskalniki uporabljajo en toner, medtem ko barvni laserski tiskalniki štiri, vsakega za eno barvo (modra, škrlatna, rumena in črna). V kolikor vaše potrebe vključujejo pogosto tiskanje diagramov in slik in če pri tem upoštevate cene barvnega tiskanja v kopirnicah, je lahko dodatni strošek za nakup barvnega laserskega tiskalnik zanemarljiv.

Hitrost tiskanja. Meri se v straneh na minuto (ppm), hitri in učinkoviti pa so tiskalniki, ki lahko natisnejo 32 ali več strani na minuto. Tako kot mnoge druge funkcije, vključno z ločljivostjo in povezovanjem, gresta hitrost in cena “z roko v roki”. Da bi dosegli enako hitrost kot črno-beli, barvni laserski tiskalniki zahtevajo več inženirskega dela, za optimizacijo tega zapletenega procesa. Da bi natisnil eno stran, barvni laserski tiskalnik, ki prenaša vse štiri barve na en boben, kot tudi tisti, ki uporablja en toner na istem papirju iz štirih bobnov, mora narediti veliko več dela, kot enobarvni tiskalnik. Če je nakupna cena enaka ali približno enaka, pričakujte veliko boljše delovanje črno-belih tiskalnikov.

Na koncu, vendar včasih zelo pomembno zaradi prostora, ki je potreben za dodatne tonerje in mehanske dele, je barvni laserski tiskalnik veliko večji in šibkejši od črno-belega laserskega tiskalnika. Vendar pa je nakup barvnega laserskega tiskalnika smiseln in predstavlja dobro alternativo za brizgalne tiskalnike v pisarnah, kjer več tiskalnikov tiska večjo količino grafike in slik. Pri odločanju, med nakupom enobarvnega ali barvnega laserskega tiskalnika, vam svetujemo, da upoštevate tudi cene tonerjev in ostalega potrošnega materiala.

Želite tiskalnik, optični čitalnik, kopirni stroj in faks - vse v enem?

Pri tej vrsti naprav boste pogosto našli okrajšavo AIO (all in one), oziroma vse v enem, ki najbolje opisuje nove generacije večnamenskih laserskih tiskalnikov. Ta vrsta tiskalnika lahko nadomesti optični bralnik, kopirni stroj in telefaks naprave. Večina večnamenskih laserskih tiskalnikov ima Ethernet, nekatere pa imajo tudi integrirano Wi-Fi povezavo, ki omogoča tiskanje dokumentov iz pametnih telefonov ali tabličnih računalnikov.

Če povzamemo, vam te naprave omogočajo, da opravite več dela v krajšem času.

Laserski tiskalniki so primerni za uporabo v majhnih pisarnah, velikih podjetjih in vse več tudi za domačo uporabo. Če potrebujete tiskalnik pri vsakodnevnem delu in pri tem ne želite izgubljati časa, vam priporočamo, da si ogledate in preučite 10 modelov laserskih tiskalnikov s širokim razponom cen in funkcij, ki smo jih izbrali za vas:

1. Brother DCP-9020CDW MFC LASER COLOR TISKALNIK -CEE

Odličen večnamenski barvni laserski tiskalnik, namenjen majhnim pisarnam, ki ima možnost kopiranja, tiskanja in skeniranja. S tem tiskalnikom za obojestransko tiskanje, boste dobili najboljše rezultate. DCP-9020CDW omogoča samodejno obojestransko tiskanje v črno-beli različici, kot tudi barvno tiskanje s hitrostjo 18 ppm (strani na minuto) in ločljivostjo 2,400x600 dpi. Povežite se preko Wi-Fi in natisnite dokumente neposredno iz vašega pametnega telefona.

2. HP Laserjet Pro M252dw

Če potrebujete barvni laserski tiskalnik za vsakodnevno uporabo ali za občasno uporabo večih uporabnikov, je HP Color LaserJet Pro M252dw odlična izbira. Z visoko hitrostjo in vrhunsko kakovostjo besedila, naprava omogoča mobilno tiskanje, povezljivost Ethernet ali Wi-Fi ter možnost tiskanja iz USB-ja. Kakovost tiskanja do 600 x 600 dpi. Za optimalno delovanje tiskalnika, je priporočljivo tiskati v razponu od 250 do 2500 strani na mesec. Prostornina predala za papir je 150 listov.

3. Canon imageClass MF424dw

Enobarvni tiskalnik, ki lahko prevzame funkcijo skeniranja, kopiranja in faksiranja. Canon’s imageClass MF424dw zagotavlja vrhunske rezultate tiskanja besedil in grafike, z neverjetno hitrostjo tiskanja 40 ppm. Največja kapaciteta predala za papir - do 900 listov, s prej omenjenimi spoštljivimi hitrostmi tiskanja in relativno nizkimi stroški vzdrževanja, je ta enobarvni laserski tiskalnik prava izbira za majhne in srednje velike pisarne.

4. Canon Color imageClass MF634Cdw

Večfunkcijski barvni laserski tiskalnik, je v samem vrhu med “all-in-one” napravami za osebno uporabo, hkrati pa lahko zadovolji zahtevam malih in srednje velikih podjetij. MF634Cdw je opremljen z obojestranskim samodejnim podajalnikom dokumentov (ADF), ki podpira obojestransko skeniranje. Natisne 19 strani na minuto - enostransko, medtem ko je obojestransko tiskanje nekoliko počasnejše. Če natisnete na stotine strani na mesec, zraven pa potrebujete tudi možnost skeniranja in kopiranja, je Canon Color imageClass MF634Cdw zelo dobra začetna naprava.

5. Dell Color Smart Multifunction Printer S3845cdn

Večfunkcijski barvni laserski tiskalnik, pri katerem boste težko našli kakršnokoli slabost. Ponuja visoko kakovost in hitrost tiskanja ter relativno nizke stroške vzdrževanja za “all-in-one” napravo. Z največjim mesečnim obsegom tiskanja 80.000 strani (priporočeno od 2.000-6.000 strani) ima nizke stroške tiskanja na stran (1,4 US centov za črno-beli in 8,9 US centov za barvni tisk). Če tiskate velike količine besedila, boste že čez nekaj mesecev pozabili relativno visoke stroške naprave, saj je trenutno težje najti hitrejši in kakovostnejši večfunkcijski tiskalnik, z nižjimi stroški vzdrževanja.

6. Xerox VersaLink C405/DN

Velik večfunkcijski barvni laserski tiskalnik, s hitrostjo tiskanja 36 strani na minuto, ki uporabniku omogoča odlične funkcije. Ima 5-palčni zaslon na dotik in je opremljen z NFC-jem, ki omogoča tiskanje dokumentov iz pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Dvojni samodejni podajalnik dokumentov (ADF) in visoka kapaciteta tonerja (2.500 strani), sta prav tako pomembna elementa, ki ju je potrebno poudariti.

7. OKI MC573dn

Glede na hitrost tiskanja in kapaciteto papirja, je OKI MC573dn tipičen predstavnik večfunkcijskih barvnih laserskih tiskalnikov v svojem cenovnem razredu. Hitrost tiskanja je 30 strani na minuto, ločljivost pa 1200 - 1200 dpi. V predalnik za papir lahko vstavimo 250 listov in ima možnost samodejnega obojestranskega tiskanja.

8. Dell C1760NW

Natisnite popolno barvno grafiko in fotografije s tem kompaktnim tiskalnikom (15.5" x 11.8" x 8.9"), ki vam bo zaradi svojih dimenzij prihranil veliko delovnega prostora. Tiskalnik ima predalnik za papir s kapaciteto 150 listov, hitrost tiskanja 15 ppm za črno-belo in 12 ppm za barvno tiskanje. Z največjo ločljivostjo 600 dpi in možnostjo povezovanja preko Wi-Fi omrežja, ta tiskalnik doseže 30.000 strani mesečnega obsega tiskanja.

9. HP LaserJet Pro M501dn

Enobarvni laserski tiskalnik, ki zagotavlja dobro hitrost, velik predal za papir in vrhunsko kakovost tiskanja in je namenjen za večje količine tiskanja. Lahko se povežete preko Etherneta, prav tako lahko tiskate tudi iz Android pametnega telefona in tabličnega računalnika. Hitrost tiskanja je 47.1 ppm. Zraven maksimalnega mesečnega delovnega obsega 100.000 strani, je vredno omeniti tudi velik predal za papir, v katerega lahko vstavite 650 listov papirja.

10. Brother HL-L2370DW

Enobarvni laserski tiskalnik, ki ponuja dobro hitrost tiskanja (36ppm), kot tudi zadovoljivo kvaliteto izpisa teksta in grafike. Na voljo imate številne možnosti povezovanja (Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet in USB). Ima solidno velik predalnik za papir (250 listov), ločljivost 2400 x 600 dpi in je cenovno konkurenčen napravam v svojem razredu. Zahvaljujoč visoki ločljivosti tiskalnik omogoča neverjetno kakovost tiskanja.

Zaradi visoke konkurence postajajo laserski tiskalniki cenejši in so kljub hitremu razvoju brizgalnih tiskalnikov še vedno nenadomestljivi za uporabnike, ki želijo vrhunsko kakovost, veliko hitrost in zanesljivost tiskanja. Upamo, da smo vam s tem pregledom najboljših laserskih tiskalnikov pomagali pri izbiri tiskalnika, ki bo zadovoljil vse vaše poslovne in zasebne potrebe.

Dodaj odgovor


© 123kartuse.si. Vse pravice pridržane. Vse znamke, nazivi proizvodov in OEM številke so oznake in last pripadajočih podjetij in se uporabljajo zgolj kot referenca.

kartice
Avtorji