Brezplačna dostava za vsa naročila nad 45€
Košarica 0 izdelkov

Potrebujete pomoč?

info@123kartuse.si

 

Ali pa samo v 3 ENOSTAVNIH korakih poiščete združljive kartuše, tonerje ali papir za tiskalnik:

Brezplačna dostava za vsa naročila ne glede na količino po celotni Sloveniji!

VODIČ ZA NAKUP TISKALNIKOV

Vodič za nakup tiskalnika - raziskali smo kako izbrati najboljši model glede na vaše potrebe

 

Tiskalniki

Da bi lahko izbrali tiskalnik, ki vam najbolj ustreza morate sami sebi postaviti nekaj vprašanj. Katero vrsto tiskalnika potrebujete? Vam je bolj pomembna hitrost ali kvaliteta? Črno belo ali barvno tiskanje? Želite tiskati iz enega računalnika ali iz večih. Z natančnim definiranjem potreb, boste optimizirali svojo izbiro.

Glede na tehnologijo, jih lahko razdelimo na brizgalne tiskalnike, laserske tiskalnike in iglične tiskalnike.

Brizgalni tiskalniki so celoviti oziroma lahko tiskajo dokumente z veliko teksta in dokumente, ki vsebujejo veliko fotografij. So tihi, nevsiljivi in malih dimenzij. Obstaja pa tudi slabša stran teh tiskalnikov in sicer, da je njihovo vzdrževanje dražje, prav tako pa so dražji tudi tonerji. Kljub temu, da je nakup brizgalnih tiskalnikov cenejši, so na dolgi rok dražji.

Laserski tiskalniki so več kot odlična izbira, če tiskate veliko črno belega besedila. Če nameravate tiskati veliko strani vsak mesec, so bistveno hirejši in učinkovitejši kot brizgalni tiskalniki. Čeprav so dražji, glasnejši in večji od brizgalnih tiskalnikov dobite povrnjeno vse kar vložite.

Iglični tiskalniki delujejo na osnovi udarjanja iglic preko traku na papir. Pri delovanju so precej glasni. Ta vrsta tiskalnikov se največkrat uporablja v računovodskih servisih.

Na kratko smo razložili vse osnovne tehnične podatke za posamezno vrsto tiskalnika. Vsakdo lahko najde nekaj zase, glede na svoje potrebe in želje.

Uporaba tiskalnika je v današnjem času skoraj vsakodnevna potreba, tako na delovnem mestu kot tudi v gospodinjstvih. To so prepoznali tudi priznani proizvajalci in se temu prilagodili. Od največjih imen lahko tu najdemo HP tiskalnike, Canon tiskalnike, Lexmark tiskalnike, Samsung tiskalnike idr.

Če je nakup tiskalnika v prihodnosti ena od vaših prioritet, razmislite o možnostih in potrebah ali enostavno kupite tiskalnik v akciji, ki vam je všeč.

Nakup pravega tiskalnika, je lahko precej zahteven. Ker na trgu obstaja veliko različnih modelov, ki so namenjeni različnim uporabnikom, je lahko nakup najustreznejšega velik izziv. S pregledom najbolj priljubljenih potrošniških tiskalnikov in primerjavo njihovih najboljših lastnosti, glede na vaše potrebe, lahko pri nakupu sprejmete pravilno odločitev in pri tem še prihranite.

Za začetek morate definirati vaše potrebe in koliko denarja ste pripravljeni odšteti za nakup. Se pravi, katero vrsto tiskalnika potrebujete? Vam je pomembnejša histrost ali kvaliteta? Tiskate samo črno bele dokumente ali tudi barvne? Želite tiskati slike in fotografije? Tiskate z enega ali iz večih računalnikov? Na koncu pa je najbolj pomembno to, da glede na svoje potrebe izberete najbolj optimalen model tiskalnika.

 

Brizgalni tiskalnik

Najpogosteje uporabljen tiskalnik za potrošnike in domačo uporabo, je brizgalni tiskalnik. Nekateri najcenejši tiskalniki, ki jih je mogoče kupiti v trgovinah z računalniško opremo, so tiskalniki s črnilom, ki omogočajo izpis dokumentov, z veliko teksta in vključenimi slikami.

In kako deluje brizgalni tiskalnik? Torej, tiskalnik s črnilom preslika sliko na papir, s pršenjem majhnih kapljic tekočega črnila direktno na papir. Črnilo je zmes vode, glikola in barve oziroma pigmenta. Cenejša črnila, ki imajo v osnovi barvo, po navadi bledijo hitreje kot dražja črnila, ki imajo tudi pigment. Kartuše s črnilom se lahko po potrebi enostavno odstranijo in zamenjajo. Nekateri modeli tiskalnikov uporabljajo samo eno kartušo za vse barve, obstajajo pa tudi takšni, ki uporabjajo kartuše s črnilom za vsako barvo posebej.

Brizgalni tiskalniki so običajno najbolj tihi, hkrati pa tudi najmanjši in nevsiljivi. Zraven tega, se hitro segrejejo, sama kvaliteta barvnega izpisa pri barvnih fotoografskih tiskalnikih pa je odlična. Vendar pa je potrebno kartuše s črnilom pogosto menjavati, kar je lahko precej drago. Zato vzemite v obzir to, da je lahko začetna investicija res cenejša, toda dolgoročno vas bo ta vrsta tiskalnika stala več. Obstaja pa še ena precejšnja slabost in sicer, da kartuša na osnovi vode pogosto pušča odtis.

Brizgalne tiskalnike delimo na tri vrste. Z eno funkcijo, tiskalnike z več funkcijami in foto (slikovne) brizgalne tiskalnike.

Torej, če želite tiskalnik z eno funkcijo printanja, predlagamo da izberete med naslednjimi modeli:
-
HP OfficeJet Pro 8210 Printer

- Canon Pixma TS205

- Canon Pixma TS305 WiFi

 

Idealen model za potrošnike in manjša podjetja je tiskalnik z več funkcijami, ki zraven osnovne funkcije tiskanja nudi tudi opcijo faksiranja in skeniranja dokumentov. Predlagamo vam naslednje tri modele:
-
HP Deskjet 2130 All-in-One Prin. F5S40B

- Canon Pixma TS8150

 

Foto inkjet printeri

Brizgalni tiskalniki fotografij

Čeprav je fotografije mogoče tiskati na kateri koli večnamenski napravi, profesionalni fotografi kljub temu uporabljajo tiskalnike, ki njihove fotografije naredijo barvitejše.

Da bi bile fotografije čim bolj barvite, zahtevajo tiskalniki fotografij večje kartuše za črnilo, kot navadni brizgalni tiskalniki. Posode so napolnjene s pigmentom ali barvo, pa tudi s kombinacijo obeh, odvisno od tiskalnika. Zasnovani so za delo z različnimi vrstami fotografskega papirja in velikostjo izpisa, mnogi pa ponujajo tudi tiskanje širokega formata. Res je, da so te tiskalniki dragi, ampak upravičeno. Če imate fotografski studio ali potrebujete dobre fotografije, potem se vam takšna investicija gotovo izplača.

Predsavljamo vam tri modele, ki imajo dobro razmerje med ceno in kvaliteto.

- Epson Artisan 1430 (uses dye-based inks)

-  Canon PIXMA Pro-100 (uses dye-based inks)

- Canon Pixma TS305 WiFi

 

Laserski tiskalniki

Laserski tiskalnik, je tiskalnik, ki z laserskim žarkom ustvarja sliko na valjih, ti pa s pomočjo električnega naboja, prenesejo prah na papir in ustvarijo sliko. Laserski tiskalniki zelo hitro in natančno natisnejo črno - bel zapis, zlasti besedilo. Prav zaradi tega, so veliko bolj stroškovno učinkoviti kot tiskalniki s črnilom. Črno – beli laserski tiskalniki uporabljajo en toner, podobno kot fotokopirni stroj, medtem, ko lahko barvni laserski tiskalnik, uporablja eno samo kartušo za črnilo ali ločene kartuše za vsako barvo posebej, ki jih lahko po potrebi ločeno zamenjate.

Če namerevate, na mesečni ravni tiskati več strani, upoštevajte, da so laserski tiskalniki veliko hitrejši in učinkovitejši, v primerjavi z brizgalnimi tiskalniki.

Enobarvni laserski tiskalniki, ki tiskajo v črni ali beli barvi, vam prihranijo denar, saj izpolnjujejo vse potrebe po tiskanju velikih količin dokumentov. Predstavljamo vam naslednje tri predloge tiskalnikov.

- HP LJ Pro MFP M130a

- Brother MFC-L2712DN MFC

 

V kolikor iščete barvni laserski tiskalnik, ki bo vašemu poslovnemu poročilu dodal malo barve, predlagamo naslednje modele. Pri tem ne pozabite, da laserski tiskalnik ni najboljša izbira pri tiskanju fotografij, vsekakor pa bo poživil vašo grafiko med črno – belim tekstom.

- Canon MF631Cn

- Oki MC363dn

- HP LaserJet Pro 400 MFP M426fdw F6W15A

Iglični tiskalniki

Iglični tiskalniki se še vedno uporabljajo v gospodinjstvih in v malih podjetjih, zaradi svoje robustnosti, vzdržljivosti in nizkih stroških vzdrževanja. Slike se prenesejo na papir preko tiskalne glave, ki papir potiska skozi črnilni trak, podobno kot starinski pisalni stroj.

Tiskalna glava, naenkrat prenaša posamezno vrstico besedila ali tanek del grafike in pri sestavljanju izpisa uporablja številne majhne pikice, medtem ko se premika naprej in nazaj po papirju. Papir, ki se uporablja pri tiskanju z igličnim tiskalnkom, ima odstranljiva robova na vsaki strani, ki sta perforirana z vrsto majhnih lukenj, ki se uporabljajo za premikanje papirja med tiskanjem. Kakovost tiskanja igličnih tiskalnikov ni tako visoka kot pri brizgalnih ali laserskih tiskalnikih. So precej glasni in ne tako hitri kot drugi tiskalniki. Trenutno jih najpogosteje uporabljajo v računovodskih podjetjih.

Za vas smo se potrudili in našli tri vodilne modele te sezone:
-
Oki 62418701 420 Dot Matrix Printer

- Oki 62433801 620 9-Pin Narrow Carriage Dot Matrix Printer

- OKI62411701 - Oki 321 Turbo Dot Matrix Impact Printer

 

POS tiskalniki

POS tiskalniki ali pametni izpisovalniki računov (ali nalepk) so končno naredili red v poslovanju ter ga dodatno pospešili. Izpis tega tiskalnika, je oblikovan tako, da lahko ponudnik na račun ali nalepko, postavi vse potrebne informacije za potrošnika. Poleg tega, da ponujajo zavidljive hitrosti tiskanja, ponujajo tudi neposredno tiskanje z različnih naprav in s tem bistveno olajšajo poslovanje.

Ker je nakup POS tiskalnika odvisen od vsake poslovne dejavnosti posebej, jih na tem mestu ne bomo posamezno izpostavljali. Njihove specifikacije lahko neposredno pridobite od ponudnikov in pooblaščenih oseb.

Kot smo navedli že na začetku, je razumevanje vaših potreb prvi korak pri izbiri najboljšega domačega ali poslovnega tiskalnika. Glede na predstavljene predloge tiskalnikov upamo, da boste našli pravi tiskalnik, ki bo ustrezal tako vašim potrebam kot tudi razpoložljivim denarnim sredstvom.

Dodaj odgovor


© 123kartuse.si. Vse pravice pridržane. Vse znamke, nazivi proizvodov in OEM številke so oznake in last pripadajočih podjetij in se uporabljajo zgolj kot referenca.

kartice
Avtorji